egyszerű egészséges recepteket–sajtos, zöldséges rakottas

Nincs időd bonyolult összeállítású ételekkel bíbelődni? Egyszerű egészséges receptek, amiket keresel? Íme a sajtos zöldséges rakott tészta! Csak megtisztítod, felszeleteled, kicsit megpárolod és összesütöd a hozzávalókat. Egy órába bele fogsz férni az előkészültekkel együtt is.

Egyszerű egészséges receptek–sajtos, zöldséges rakott tészta

Ha egyszerű egészséges receptek, akkor sajtos, zöldséges rakott tészta!!

Íme a hozzávalói:

  • 2 db kisebb, vagy 1 nagyobb cukkini,
  • 1 db közepes padlizsán,  
  • 2 db sárgarépa,   
  • 2 fej vöröshagyma,   
  • 2 nagy db paradicsom, vagy ha nincs éppen szezonja, akkor házi, sűrű paradicsomléből 3 dl                  
  • 1 db piros kápia vagy kaliforniai paprika,    
  • 30 dkg füstölt mozzarella,  
  • 2 csapott ev. kanál bazsalikom és oragano,      
  •  ízlés szerint só bors,
  • 1 ek olívaolaj,      
  • 500 g teljes kiőrlésű penne tészta

Egyszerű egészsséges receptek–sajtos, zöldséges rakott tészta

Elkészítése

  • Félkeményre főzzük a tésztát. Amikor ez a fotó készült, én kipróbáltam a borsólisztből készült zöld tésztát. Tehát a fele mennyiség, 25 deka teljes kiőrlésű pennéből, a másik pedig 25 deka zöldborsólisztből készült csavart tészta volt. 
  • Minden zöldséget tisztítsunk meg, szeleteljünk fel karikára.
  • Folyamatos keverés mellett kevés olívaolajon percig pároljuk meg vöröshagymát a sárgarépával. Ha ez pár percig párolódott, akkor mehet hozzá a padlizsánt, cukkinit és kb. 1 dl víz hozzáadásával. 
  • Amint ezek megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát is. Ha téli időszakban készíted , amikor íztelen a boltban kapható paradicsom, akkor pótolhatod házi, jó sűrű paradicsomlével.
  • Fűszerezés: oregano, bazsalikom, só, bors ízlés szerint.
  • Jól elkeverjük, majd 15-20 percig pároljuk, 
  • A leszűrt, lecsepegtetetett tészta felét a jénai sütőtálba helyezem. Majd erre rétegezem a zöldségek felét, majd a sajt felét. Megint tészta, megint zöldségek és a végén a tetejére a sajt.
  • Betesszük a sütőbe, és kb fél óra alatt összesütjük, hogy jó ropogós legyen a sajt a tetején.

Mi is a zöldborsótészta?

A zöldborsó tészta gluténmentes. Fehérjék, rostok, vitaminok és antioxidánsok találhatók benne. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Kalória- és szénhidráttartalma magas, B-vitaminokban gazdag. Fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet. Bármely más száraztésztához hasonlóan elkészíthető, ízletes, egészséges táplálékforrás.

Próbáld ki ezt a receptet is: ÉLETMÓDVÁLTÁS RECEPTEK—LASAGNE SOK ZÖLDSÉGGEL

Published by

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük