Könnyű egészséges ételek–Gombás sajtos felfújt

A könnyű egészséges ételek készítésekor gyakran kerül terítékre gomba és karfiol. Sok elkészítési módjuk létezik. Ha unod már a rántott gombát és a rántott karfiolt, akkor újíts egy kicsit, ahogy én tettem! Süssünk muffin formában felfújtat!

Az alábbiakban leírom hogyan készítem a masszát. Amikor ez kész, akkor a mennyiséget elfelezem. Az egyik muffinformát kibélelem leheletvékony szeletekre vágott burgonyával, amiket előzőleg olívában forgattam meg. A másik muffinsütő forma alját beteregetem füstölt baconnal. Vegetáriánusok választhatják a burgonyaszeletes verziót, de a baconos verzió viszont egyszerűen ellenállhatatlan!!

könnyű egészséges ételek–gombás sajtos felfújt–Hozzávalók

1 kg apróbb champion gomba,

2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma,

só, bors, ételízesítő, apróra vágott petrezselyemzöld,

1 kisebb fej karfiol (kb. 650 gramm),

4 tojás,

3 százaz zsemle,

olívaolaj,

2 db krumpli,

200 gramm füstölt bacon

15 dkg sajt és 1 piros paprika a díszítéshez

Könnyű egészsséges ételek–gombás sajtos felfújt–Elkészítése:

A két nagy fej hagymát apróra vágjuk, és olíva olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk az 1 kg pici darabokra összevágott gombát és az összezúzott fokhagymát. Ízesítjük sóval, borssal kevés ételízesítővel. Addig pároljuk amig alig marad leve.

Egy lábasban, sós vízben puhára főzzük a rózsáira szétszedett karfiolt. A vízből kiszedés után villával letörjük.

A három száraz zsemlét ételízesítős vízben leáztatjuk és miután jól átázott kinyomkodjuk.

Ha kihűlt, vagy legalábbi langyos lett a gomba, és karfiol, akkor összevegyítjük őket, hozzátesszük az lecsepegtetett áztatott zsemlét, és 4 felvert tojás is rakunk a masszába. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. jól eldolgozzuk.

A fent említettek alapján kétféle „ágyat” vetünk a muffinsütőkben. Kanállal belehalmozzuk a masszát.

A tetejét néhány apró kocka pirospaprikával és reszelt sajttal díszítjük.

Mehet be a 200 fokos, előmelegített sütőbe!

Kb. 20-25 perc alatt készen is van, a legkeverést csak az utolsó 5 percben kapcsoltam be!

Ezt a gombás karfiolos felfújtat ebédre készítettem, mellé köretnek párolt rizs volt és őszibarack befőtt.

Published by

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük