Egészséges gyors ételek– brokkolifasírt

Gyakran felmerül a kérdés, amikor nincs időd főzni, hogy mit is készíts ebédre vagy vacsorára, ami gyors is, egészséges is és nincs szükség sok hozzávalóra. Egészséges gyors ételek–ez most ne okozzon fejtörést, lássunk egy ötletet!

Két kisebb fej brokkoliból, krumpliból, remek vacsorát, gyors ebédet tudsz készíteni alig fél óra alatt. Ha az életmódváltás a célod, vegetáriánus életmódot folytatsz, vagy egyszerűen csak egy könnyű feltétet akarsz főzelékhez, akkor jó döntés lehet a brokkolifasírt.

Egészséges gyors ételek—brokkolifasírt–hozzávalók

2 kisebb fej kisebb fej brokkoli (75 deka összsen), 4 gerezd fokhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 nagy burgonya, só, bors, 2 db tojás, 1 db szerecsendió, 3-5 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál olívaolaj

Egészséges gyors ételek—brokkolifasírt-elkészítése

  • A brokkolit szedjük rózsáira és 1-2 percig főzzük sós vízben. A szára is felhasználható, ha zsenge. Friss brokkoliból a legjobb, de természetesen fagyasztott is megfelel hozzá.
  • A főtt, lecsepegtetett brokkolit vágódeszkán vagdossuk össze késsel nagyon apróra, hagyjuk kihűlni.
  • Amig hűl a brokkoli, aprítsuk fel a hagymákat is, reszeljük le a krumplit.
  • Keverjük össze a kihűlt, apróra vágott brokkolit a lereszelt krumplival és az apróra vágott hagymákkal.
  • Adjuk hozzá a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát és jól dolgozzuk el kézzel. Ha lágynak látjuk, akkor zsemlemorzsával, vagy esetleg kevés liszttel sűríthetjük.
  • Formázzunk gombócokat belőle, és hempergessük meg zsemlemorzsában.  
  • Nagyon hamar elkészül, elég, ha kicsit megpirosodik minden oldala, máris szedhetjük ki.
  • Köretnek adhatunk mellé bármilyen főzeléket, rizst vagy krumplipürét.

Jó étvágyat kívánunk! 🙂

Ez a krumplifőzelék remekül illik hozzá!

a Brokkoli a legkönnyebben emészthető káposztaféle

A brokkoli a káposztafélék közül a legkönnyebben emészthető. A, B, C, E, és K vitaminokban gazdag, és nagyon sok ásványi anyagot is tartalmaz: nátriumot, káliumot, foszfort, kálciumot, magnéziumot, vasat, mangánt és rezet is.

A brokkoli véd a szívbetegségekkel szemben, rákellenes hatóanyagai is vannak. Védi a bélrendszerünk és a gyomrunk falát egyes bakteriális fertőzésektől. Antioxidáns tartalma révén akadályozza a szürkehályog kialakulását.

Elősegíti a máj méregtelenítő folyamatait. Mivel C vitamint és kálciumot is tartalmaz, csonterősítő hatású. Béta karotin, cink és szelén tartalma miatt hatékony immunerősítő. Gazdag folsavban, fogyasztása várandóság idején különösen ajánlott.

Forrás:

Tudatosvásárló.hu

Published by

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük